top of page

bio

Al vanaf jonge leeftijd begon Florencia met haar muzieklessen in Salta (Argentinië). Later vervolgde zij haar studie in Buenos Aires, waar ze werd uitgenodigd om mee te spelen met het Orquesta de la Universidad de Buenos Aires. Tijdens die periode volgde Florencia privé lessen bij Jorge de la Vega, de solist van het Orquesta Estable del Teatro Colón.
De ervaringen die zij opdeed tijdens het uitvoeren van oratoria, opera’s, en andere orkestrale werken, wakkerden haar passie aan voor oude muziek evenals haar interesse in het spelen op replica’s van historische instrumenten.


In 2006 werd Florencia toegelaten tot de net opgestarte Oude Muziek opleiding aan het Conservatorio Superior de Música de la Ciudad de Buenos Aires, Manuel de Falla. Zij was de eerste student van haar klas die afstudeerde (in 2011), en wie een officieel diploma in de Oude Muziek heeft behaald in Latijns Amerika.
In hetzelfde jaar was zij tevens de eerste traversospeler die de National Grant for Artist in the Music Especiality won, toegekend door de National Fund for the Arts in Argentinië. Dit fonds stelde haar in staat om zich door middel van privé lessen bij Juan Manuel Quintana, verder te verdiepen in de Franse barokmuziek.


Sinds 2012 woont Florencia in Den Haag (Nederland), waar zij haar studie Oude Muziek heeft voortgezet aan het Koninklijk Conservatorium. Zij volgde traversolessen bij Wilbert Hazelzet en Kate Clark, en heeft haar Bachelor- en Masterdiploma (2015, 2017) met goed gevolg afgesloten. Haar onderzoek getiteld “De karakters van de traverso” is beoordeeld met een “excellent” en is opgenomen in de Research Catalogue: een internationale databank voor artistiek onderzoek.
Florencia heeft deelgenomen aan masterclasses van Anne Freitag, Frank Theuns, Donna Agrell, Diana Baroni, Manfredo Kraemer, Rita Dams, Peter Kooij, Jill Feldman, Mieneke van der Velden, Kati Debrezeni, Christophe Rousset, Jacques Ogg, Frank de Bruine, en Michael Schmidt-Casdorff.


Als zzp’er is Florencia actief in kamermuziekensembles en orkesten. Zij heeft samengewerkt met onder andere het wereldbekende Orchestra of the Eighteenth Century, Apollo ensemble, Holland Baroque Society, en het Dutch Baroque Orchestra. Ook was Florencia eerste fluitist bij de mis in b-klein van J.S. Bach die werd uitgevoerd onder leiding van Ton
Koopman. Met orkest ging zij op tournee naar de Verenigde Staten en Nederland, en speelde onder andere in de Alice Tully Hall in New York City en de Grote Kerk in Den Haag dat is uitgezonden op de nationale televisie. Zij was eerste fluitist in 2018 bij Orpheus van Gluck met Wroclaw Baroque Orchestra. Ook was zij eerste fluitist bij het La Folia Barokorchester tijdens het Bachfest Leipzig in 2019.
Florencia heeft concerten gegeven in Europa en Amerika. Enkele voorbeelden van concerten waar zij aan heeft deelgenomen zijn: het Internationaal Kamermuziek Festival in Den Haag, The Early Music Festival of Boston (V.S.), Maastricht Musica Sacra Festival, Börzsony Barokk Napok, Bachfest Leipzig. Zij heeft samengewerkt met dirigenten als Reinbert de Leeuw, Barthold Kuijken, Daniël Reuss, Peter van Heyghen, John But, Marcus Creed, Robin Peter Müller, en anderen.
Haar nieuwsgierige aard zorgt ervoor dat Florencia actief op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen die haar artistieke visie verrijken. Zo heeft zij samengewerkt met componist Ezequel Menalled voor deelname aan het Sounds of Silence Festival (2016) in Den Haag. Ook heeft zij meegewerkt aan de opnames van de film Barroco (Estanislao Buisel, 2013).


Florencia heeft, met dank aan het Kolnaar-Mulier Fonds, een Prins Bernhard Cultuurfondsbeurs toegekend gekregen.
Florencia was gevraagd zich als traversodocent te verbinden aan de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2017. Ook heeft zij masterclasses “Historische uitvoeringspraktijk voor de fluit” gegeven aan de studenten van de afdeling Art of Sound, en lezingen over muzikale iconografie verzorgt tijdens de Biber Immersion Project 2016 (op uitnodiging van Susan Williams), beiden vonden plaats op het Koninklijk Conservatorium.

In 2019 is Florencia uitgenodigd om deel uit te maken van het Team Educatie van de Bachelorstudies van het Koninklijk Conservatorium. Het team, bestaande uit docenten Educatie van alle afdelingen binnen dit instituut, werkt samen aan de uitvoering en het verder ontwikkelen van de lessen Educatie binnen het Bachelor curriculum. Florencia geeft methodieklessen voor traversostudenten en groepslessen methodiek voor de houtblazers in de Bachelorstudie.


Florencia was verbonden als gastdocent voor traversolessen aan de Fontys Universiteit voor de Kunsten te Tilburg.

bottom of page